Allergi

Design uden navn (1)Allergi, herunder også høfeber er et tegn på, at immunforsvaret er kommet ud af balance. Det kan der være mange grunde til. Fx lang tids sygdom eller hvis du blev overdisponeret for allergener i barndommen – det kunne eksempelvis være skimmelsvampe. Længere tids stress, søvnmangel og usunde kostvaner kan være med til at stresse immunforsvaret i en grad så kroppen kommer i en tilstand af konstant alarmberedskab. Det bliver overforsigtigt fordi det tidligere har erfaret at noget farligt forsøgte at trænge ind, og ved genkendelsen af noget, der tilnærmelsesvis minder om det “farlige” går alarmberedskabet igang. Det er det, der sker ved krydsallergi. Her har immunforsvaret fx første gang registreret en græspollenallergi. Ved mødet med fødevarer, som der krydsreageres på, fx friske ærter, reageres der også her med allergi fordi proteinerne i græs og friske ærter ser ens ud for det stressede immunforsvar.

Hvordan hænger stress og allergi sammen?

Immunforsvaret er en vestlig betegnelse. I traditionel kinesisk medicin taler man om nervesystemet  – Taiyang – der er kroppens yderste beskyttende lag. Det beskytter os mod fysiske såvel som psykiske angreb udefra. Hvis vi konstant bombarderes med stimuli og, hvis vi har en følelse af, at vi alt for ofte skal beskytte os selv imod udefra kommende “farer” så svækkes vores nervesystem ( vi får stress!) og hermed svækkes også immunforsvaret. Med svækkelsen er der grobund for allergi fordi Taiyang – nervesystemet både presses af psykiske og fysiske faktorer.


Akupunkturen kan medvirke til at genoprette balancen i kroppen og styrke og afspænde nervesystemet så immunforsvaret igen kan fungere normalt – uden at overreagere så du kan nyde sommeren uden løbende øjne, og kæmpemyggestik.


Høfeber

Akupunktur har vist sig effektiv som behandling mod høfeber. Læs her og lær mere om, hvad du selv kan gøre for at mindske risikoen for allergi. Gå sommeren i møde uden høfeber

Fødevare- og kontaktallergi

Akupunktur kan også være gavnligt i forhold til fødevareallergi og de mange symptomer, der følger her. Desuden kan det afhjælpe kontaktallergier, der giver eksem, kløe, udslæt mm..

Insektstikallergi

Endelig kan du få hjælp fra akupunkturen imod myg og insektstikallergi. Læs mit blog-indlæg Er du myggens livret?, hvis du vil hvide mere om hvordan og hvorfor akupunktur kan holde myg væk fra dine blodårer. I Gode råd til en sommer uden myggestik, har jeg samlet nogle gode råd til, hvad du selv kan gøre for at undslippe sommerens lille drillepind.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close