Akupunktur

IMG_0969 (2)Akupunktur er behandling med nåle i bestemte punkter, der befinder sig langs med de såkaldte meridianer, der dækker kroppen i et mønster af vertikale linjer. Der er 12 hovedmeridianer, der alle har relation til kroppens organer, sener, led, knogler, blod osv.. Der udover er der 8 ekstraordinære meridianer, som kører lidt mere på kryds og tværs af det hele, og som skaber smutveje og dræn imellem hovedmeridianerne.

Forskellige symptomer og lidelser kan aflæses på kroppen som ubalancer, der har relation til de forskellige organer og de tilhørende meridianer og akupunkturpunkter. Med ubalancer menes der helt grundlæggende et forskubbet forhold imellem kroppens yin og yang. Kommer der fx for meget yang, som er varme, til hovedet, kan det give hovedpine. Er der samtidig for lidt yang i den nederste del af kroppen vil man opleve at have kolde fødder. Det er bl.a med afsæt i teorien om alle disse sammenhænge, at der diagnosticeres og behandles i akupunktur og traditionel kinesisk medicin.Design uden navn (18)


Design uden navn (23)I klinikken i Odense anvender jeg også øreakupunktur, der er et såkaldt micro-system, hvor hele vores organisme er repræsenteret i ørets morfologi. Rigtig meget kan afhjælpes med øreakupunktur, der med fordel kan kombineres med klassisk akupunktur og TCM samt anden behandling. Jeg anvender primært nåle og ørefrø. Sidstnævnte er små kugler monteret på et plaster. De placeres på de aktive punkter i øret ovenpå huden, og kan stimuleres 1-5 gange dagligt for at opnå en effekt. De kan fx anvendes til at styrke og forlænge effekten af en behandling, hvis man ikke har mulighed for at komme til opfølgning så ofte. De er desuden gode til børn og sensitive da de ikke går igennem huden eller på nogen måde forbindes med ubehag.


Akupressur er stimulation af akupunkturpunkter uden brug af nåle, enten med hænder eller et redskab. Det benyttes ofte i kombination med anden behandling samt ved børn og personer med nåleskræk eller andre der af den ene eller anden årsag ikke tåler at blive stukket med nåle.


Kostvejledning, og rådgivning i vitaminer og mineraler indgår automatisk i anden behandling, da der behandles ud fra et holistisk synspunkt, hvor kosten spiller en afgørende rolle.

Har du lyst til at vide mere om, hvordan og hvorfor akupunktur virker i vores krop, så læs med her på bloggen, hvor jeg har skrevet om emnet.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close